Lobiranje država za ovaj posao bilo je toliko jako da se nakon objave odluke isticalo da je Nizozemska propustila priliku zbog zakašnjele diplomatske akcije.

Alibaba je umjesto u Zadar i niz drugih lokacija u regiji odlučio u svoj logistički centar u Europskoj uniji otvoriti u Liegu u Belgiji. Liege se nalazi nedaleko njemačke i luksemburške granice, a udaljen je svega sto kilometara od Bruxellesa. To je peti logistički centar Alibabine logističke kompanije Cainia, uz Dubai, Hong Kong, Moskvu i Kuala Lumpur. Alibaba je već počeo slati pošiljke avionom iz svog globalnog sjedišta u Hangzhou u svoj europski centar već za Dan samaca, 11. studenog, tijekom kojeg je u jednodnevnoj prodajnoj akciji utržila 31 milijardu dolara. Alibabin Cainio planira izgraditi skladište površine 380.000 kvadrata, odnosno 50 nogometnih igrališta, uz aerodrom u Liegeu.

Lobiranje država za ovaj posao bilo je toliko jako da se nakon objave odluke isticalo da je Nizozemska propustila priliku zbog zakašnjele diplomatske akcije. Nizozemski premijer je ljetos ugostio osnivača i direktora Alibabe Jacka Ma. No, nagađa se da je na odluku da sjedište bude u Belgiji utjecao dobar odnos koji su Jack Ma i belgijski kralj Filip uspostavili na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu. No, već sada su počele kružiti priče da će kineski div nastaviti sa širenjem, potencijalno prvo u Nizozemsku.

Izvor: Poslovni.hr

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress