Washington, 10. svibnja, 2012. – Sukladno prijavi podataka prema Lobbying Disclosure Act-u tek nekolicina poduzeća s K Street-a prijavila je veći prihod nego u istom periodu prethodne godine, izvještava The Hill.

Do kraja godine lobisti očekuju bolje rezultate budući da se očekuje priprema izbora za predsjednika SAD-a i porezna reforma koje će se pojaviti na dnevnom redu Kongresa.

Najveće lobističke agencije su zabilježile pad prihoda i to redom: The Podesta Group koji bilježi pad od skoro 6% u odnosu na isto razdoblje prošle godine,Akin Gump sa padom od 9% te Cassidy & Associates sa 25% manjim prihodima.

Unatoč globalnom padu prihoda, neka lobistička poduzeća poput Alston + BirdOgilvy Government RelationsMehlman Vogel Castagnetti and K&L Gates zabilježila su rast prihoda. Većina spomenutih sudjelovala je u lobiranju oko reforme zdravstvenog sustava.

S druge strane, financijski je sektor učvrstio svoju lobističku prisutnost u Washingtonu čime nastavlja trend povećanog izdvajanja za lobističke aktivnosti. Neka od poduzeća koja povećavaju potrošnju na takve usluge suClearing House Payments Company čije je ulaganje u lobističke usluge poraslo za više od 200%, MasterCard koji je u prvom kvartalu povisio izdvajanja za lobiranje za 43%, The American Bankers Association bilježi povećanje od 24% dok Goldman Sachs ima skroman rast od 4,5% u odnosu na rashode istog razdoblja protekle godine.

Izvor: The Hill
Prijevod i priprema: Daria Arežina
Fotografija: stock.xchng

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress