Bruxelles, 3. rujna 2010. – Damir Filipović, član HDL-a, imenovan je public policy direktorom DigitalEurope u Bruxellesu.

DigitalEurope je profesionalno lobističko udruženje koje zastupa interese industrije digitalne tehnologije čije članice su tvrtke iz djelatnosti informacijske i komunikacijske tehnologije i sektora elektroničke industrije. Članice udruženja su 62 multinacionalne kompanije i 42 nacionalne asocijacije iz 29 europskih zemalja koje okupljaju više od 10.000 pojedinačnih tvrtki s više od 2 milijuna zaposlenih i godišnjim prihodom većim od milijarde eura.

Damir Filipović Diplomirao je 1997. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva – smjer radiokomunikacije. Profesionalnu karijeru započeo je u Ministarstvu pomorstva, prometa i veza kao savjetnik u Odjelu za komunikacije, nakon čega prelazi u Hrvatski zavod za telekomunikacije na mjesto Načelnika odjela za telekomunikacije.

Od 2000. godine radi u HT-Hrvatske telekomunikacije d.d. kao voditelj grupe za regulativu i normizaciju, a od 2002. u T-Mobile Hrvatska d.o.o. na mjestu pomoćnika direktora za regulatorne poslove. 2005. godine prelazi u VIPnet d.o.o. na funkciju rukovoditelja Odjela za regulatorne poslove i veleprodaju.

2008. godine odlazi u Bruxelles, u predstavnički ured Mobilkom Austria Group na mjestu predstavnika pri EU za zemlje jugoistočne Europe. 2009. godine vraća se u VIPnet kao viši ekspert za regulatorna pitanja i interkonekciju. 2010. godine osniva vlastitu konzultantsko-lobističku tvrtku Inteligentno savjetovanje d.o.o.

S radom na novoj funkciji public policy direktora u DigitalEurope-u počinje 4. listopada 2010. godine.

Za više informacija pogledajte Public Affairs News.

Ivan Vuković

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress