Zagreb, 4. prosinca 2009. – Hrvatsko društvo lobista donosi demanti članka „Lobisti: Ne želimo kriminalce iz Podravke“ objavljen u Poslovnom dnevniku 4. prosinca 2009. godine.

Na Božićnom domjenku Hrvatskog društva lobista 2. prosinca 2009. godine, predsjednik društva prof.dr.sc. Mate Granić održao je kratak govor u kojemu je govorio o ciljevima udruge, rezultatima rada u 2009. godini, te posebno procesu pravnog reguliranja lobiranja i donošenja Zakona o lobiranju, kao snažne antikorupcijske mjere.

Izrazio je zahvalnost premijerki Jadranki Kosor i ministru pravosuđa Ivanu Šimonovića, te Vladi Republike Hrvatske na ozbiljnim naporima da se lobiranje što prije pravno regulira u duhu najboljih europskih standarda.

Predsjednik Hrvatskog društva lobista prof.dr.sc. Mate Granić, nikada nije izjavio „Mi ne želimo ljude poput onih iz Podravke kojima se sudi. Ne želimo kriminalce u svojim redovima“, tj. ni u kom kontekstu nije spominjao Podravku niti osobe povezane s tom kompanijom.

Hrvatsko društvo lobista zalaže se za transparentnost rada i djelovanja lobista. Naši članovi potpisuju Etički kodeks kojim se obvezuju na poštivanje najviših etičkih standarda, a njihova imena objavljena su u Registru HDL-a koji je javno dostupan na uvid na našoj web stranici.

HDL je nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija i ne bavi se aktualnom politikom.

Cijeli demanti pogledajte ovdje.

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress