Veleučilište Vern u sklopu EU Executive programa organizira modulPregovori i lobiranje u Europskoj uniji u trajanju od 18 sati koji će se održati od 25. do 27. studenog 2010. godine. Predavač modula je prof. Tony Bass s Europskog instituta za javnu upravu iz Maastrichta i predavač na College of Europe u Bruggeu.

Jezik modula je engleski, a nakon završetka polaznici će dobiti Vernov certifikat o pohađanju programa.

Cijena modula iznosi 2.500 kuna bez PDV-a, a za prijave preko HDL-a ostvarujete popust od 10%. U cijenu su uključeni materijali potrebni za pohađanje programa, obroci i osvježenje za vrijeme pauze.

Prijavit se možete ovdje, a nakon prijave molimo Vas da nas obavijestite natajnistvo@hdl.com.hr kako biste ostvarili predviđeni popust.

Detaljnije informacije o programu pogledajte na web stranicama Veleučilišta Vern.

U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja o programu i uvjetima možete kontaktirati Tajništvo HDL-a na 01 4826 106 ili na ivan.vukovic@hdl.com.hr teVeleučilište Vern na telefon 01 4881 832 ili na ana.belic@vern.hr .

HDL preporučuje pohađanje modula svima koji se bave ili se žele baviti lobiranjem zbog kompetencija koje će steći završetkom modula, načina izvođenja nastave kroz praktične primjere iz prakse i u malim grupama, uz mentorstvo međunarodno priznatih stručnjaka za područje lobiranja i javnih poslova.
Opis modula

Opći cilj modula je pružiti solidne temelje za razumijevanje lobističke prakse iz perspektive poslovnog upravljanja. Glavni kriteriji uspješnosti modula su: osposobljenost polaznika za utjecanje na vladine politike i pravne aspekte; osposobljenost za meritoran doprinos europskoj debati po pojedinim pitanjima; vladanje tehnikama lobiranja, zagovaranja i pregovaranja, kao i instrumentima za realizaciju svih vrsta poslovanja u EU; spremnost za promociju i obranu pitanja pojedinih politika i njihova razvoja kroz europski pravni proces; osposobljenost za projektiranje uspješnog planiranja i provedbe pregovora i lobiranja. U okviru modula bit će predstavljene i specifičnosti pregovora s europskim institucijama, ali i unutar njih. Primjenom metoda simulacije i studija slučaja osigurat će se praktičan pristup temama lobiranja i pregovora, kao i neposredna primjena znanja u svakodnevnom poslovanju.

 

O predavaču

prof. Tony Bass (IE), EIPA i College of Europe
Tony Bass radi kao nacionalni stručnjak u Europskom institutu za javnu upravu (European Institute of Public Administration, EIPA) u Maastrichtu te kao gostujući predavač na College of Europe u Bruggeu. Profesor Bass diplomirao je na National College of Ireland i Sveučilištu Warwick u Velikoj Britaniji. Član je Irskog Instituta za javne odnose i Ovlaštenog instituta za razvoj osoblja. Ima bogato radno iskustvo u europskim poslovima poput sudjelovanja u radnim grupama Vijeća ministara i vođenja uprave za trening tijekom Irskog predsjedanja Europskom unijom. Gospodin Bass ima višegodišnje iskustvo kao konzultant za pitanja strateškog upravljanja i upravljanja ljudskim resursima, kao i s nizom nevladinih udruga civilnog društva. Autor je knjiga “Hints & Tips for Chairing EU Meetings” i “The A-Z of EU Event Management”. Područja specijalizacije su mu komunikacije i javni odnosi, odnosi između lobističkih grupa, europskih i nacionalnih institucija te nevladinih udruga, participativni oblici demokracije, industrijski odnosi i razvoj ljudskih potencijala, strateško upravljanje te vodstvo.

Ivan Vuković

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress