4. srpnja 2012. – Europska komisija je inicirala konzultacije s interesnim skupinama radi izmjena i dopuna Transparency registera – tzv. zajedničkog registra lobista Europske komisije i Europskog parlamenta – nakon što je prošlo više od godinu od njegovog donošenja (23. lipnja 2011.)

Cilj ovih konzultacija je prikupiti podatke relevantne za pripremu godišnjeg izvještaja, koji je definiran člankom 27 međuinstitucionalnog dogovora Europskog parlamenta i Europske komisije oko formiranja Transparency Register-a za organizacije i pojedince koji su uključeni u razvoj i implementaciju javnih politika Europske unije.

Konzultacije su namijenjene interesnim skupinama registriranim u Registru poput konzultantskih tvrtki, odvjetničkih društava, slobodnih konzultanata, in-house lobista, profesionalna udruženja, NGO, think-tankova, istraživačkih organizacija, akademskih institucija, crkvenih i religijskih organizacija, predstavnika lokalne, regionalne i središnje vlasti te ostalih privatnih i javnih subjekata.

U konzultacijama mogu sudjelovati i organizacije i pojedinci koji se smatraju autonomnim akterima uključenim u razvoj i implementaciju javnih politika EU, ali koji nisu upisani u Registar.

Konzultacije traju na 31. kolovoza 2012., a možete im pristupiti ovdje.

 

Autor: Nikola Zubalj

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress