Washington, 2. siječnja 2009. – Tijekom boravka u  Washingtonu glavni tajnik Hrvatskog društva lobista Natko Vlahović održao je sastanke s  više uglednih američkih lobista uključujući i novoizabranog predsjednika Američke lige lobista (ALL), Davea Waneholda.

ALL je osnovan 1979. kao krovna udruga svih američkih lobista. Cilj djelovanja ove organizacije je definiranje etičkih i profesionalnih standarda struke, edukacija i zaštita digniteta ove važne profesije u svakom demokratskom poretku.  Pravo da lobira ima svaki građanin ili skupina građana što je jasno zagarantirano američkim Ustavom.

U Washingtonu radi preko 20.000 registriranih lobista koji su bitni predstavnici industrije, nevladinih organizacija, fakulteta, stranih vlada i različitih etničkih skupina.

HDL će surađivati s ALL-om  na području lobističkog obrazovanja članova i promociji profesije u javnosti. U razgovoru je istaknuto kako europski lobisti sve češće koriste mnoge američke tehnike lobiranja zastupnika kao što su grassroots zagovaranje i masovna pošta. Za članove HDL bit će organizirano posebno predavanje o ovim tehnikama lobiranja.

Ivan Vuković

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress