Zagreb, 12. svibnja 2009. – Hrvatsko društvo lobista na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu održalo je 4. Klub lobista na kojem su kao predavači gostovali gospodin Damir Filipović i gospodin Wilfreid Stratil, briselski lobisti za tvrtku Telekom Austria.

 

Predavače i goste na početku predavanja pozdravila je docentica Dubravka Sinčić Ćorić u ime Ekonomskog fakulteta koji nas je za ovu priliku ugostio, te glavni tajnik Hrvatskog društva lobista gospodin Natko Vlahović. Uslijedilo je predavanje gospodina Wilfrieda Stratila o zakonodavnom procesu u Europskoj uniji te o nadležnostima i načinima funkcioniranja Europskog parlamenta, Europske komisije te Vijeća Ministara.

 

Predavanje gospodina Filipovića bilo je orijentirano na praktičnu provedbu lobističkog procesa za tvrtku Telekom Austria. Sudionici su saznali više o lobiranju na konkretnom primjeru u realnim situacijama koje su karakteristične za lobiranje telekomunikacijske industrije.

 

Kratkim završnim govorom prisutnima se obratio predsjednik Hrvatskog društva lobista prof.dr.sc. Mate Granić koji je pohvalio predavače i dao nekoliko sugestija iz vlastite prakse za uspješno lobiranje.

 

Nakon predavanja održan je kratki domjenak na kojem su gosti dobili priliku za upoznavanje i networking.

 

Klub lobista postao je svojevrsna tradicija koju zbog dobre prihvaćenosti naših članova imamo namjeru nastaviti i u budućnosti.

 

Prezentacija Damira Filipovića

 

Prezentacija Wilfrieda Stratila

 

Iva Šimunec

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress