Zagreb, 2. prosinca 2009. – Hrvatsko društvo lobista održalo je 6. „Klub lobista“ na temu Ugovor o lobiranju, osvrt i neka promišljanja koji je okupio više od 40 članova HDL-a.

6. „Klub lobista“ održan je u Hrvatskom kulturnom klubu, a vodio ga je odvjetnik Hrvoje Vidan, predsjednik Suda časti HDL-a. Ideja predavanja došla je od članova koji su u više navrata postavljali upite o načinu i mogućnostima sklapanja lobističkih poslova.

U prezentaciji je dan osvrt na regulaciju lobističke djelatnosti u najvećim svjetskim ekonomijama, primjerice Sjedinjenim Američkim Državama, Europskoj Uniji i pojedinim zemljama članicama, dok je težište predavanja bilo usmjereno na mogućnosti ugovaranja lobističkih usluga u okviru hrvatskog zakonodavnog sustava.

“Klub lobista” pokrenut je u prosincu 2008. godine kao redovito okupljanje članova HDL-a na kojima se raspravlja o aktualnim političkim i gospodarskim temama i projektima s ciljem boljeg upoznavanja i povezivanja članova te razmjenjivanja poslovnih ideja i iskustava.

 

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress