Dana 18. rujna 2014. Hrvatsko društvo lobista održalo je 8. sjednicu Upravnog odbora. Sjednica je, zbog radova u Uredu na Srebrnjaku, održana u Beer baru u Centru Kaptol, a sjednici su prisustvovali svi članovi.

Odlučeno je da se nakon susreta s predsjednikom Ivom Josipovićem nastavlja inicijativa u vezi donošenja zakona o lobiranju i to dalje prema Saboru, ministarstvima te Klubovima stranaka.

Nadalje, kako je lobiranje, kako u svijetu pa tako i u Hrvatskoj, iz dana u dan sve zastupljenije, samim time i sve potrebnije, javio se problem nepostojanja programa obrazovanja i stručnog osposobljavanja vezanog za ovu djelatnost. Upravni odbor HDL-a pokrenuo je inicijativu za pokretanje serije stručnih predavanja pod nazivom Poslovno lobiranje koja bi bila otvorenog tipa te bi se održavala na fakultetima i ostalim obrazovnim institucijama.

Krajem godine HDL će po prvi puta održati Izvještajnu skupštinu za sve svoje članove, na kojoj će prikazati što su radili u zadnjih godinu dana, predstaviti plan za 2015. godinu te čuti prijedloge članova vezane za daljnji rad i razvoj društva.

Također, u studenom je dogovoren radni ručak s Austrijskim lobistima, a u prvom kvartalu 2015. planira se održati poslovni put i sastanak s lobistima u Budimpešti.

 

Pripremila: Jelena Horvatić

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress