Zagreb, 17. listopada 2009. – Hrvatsko društvo lobista održalo je lobistički seminar “Upotreba lobiranja u cilju ostvarivanja poslovne strategije” koji je okupio 18 predsjednika i članova uprava te izvršnih direktora vodećih hrvatskih tvrtki.

Lobistički seminar održan je u Hotelu Aristos, a predavači su bili prof.dr.sc. Mate Granić, doc.dr.sc. Dubravka Sinčić Ćorić, mr. Natko Vlahović, Damir Filipović i Dubravko Miholić.

Obrađene teme uključuju lobiranje u političkoj i poslovnoj praksi, lobiranje kao dio poslovne strategije, zakonodavno lobiranje, lobiranje za javne nabave, lobiranje u EU, lobiranje i PR, networking te slučajeve iz prakse na primjeru telekomunikacijske industrije i šećernih kvota.

Zaključak seminara je da hrvatski poslovni interesi nisu direktno predstavljeni i dovoljno uključeni u procese donošenja odluka, bilo na domaćoj ili međunarodnoj razini, premda se to od njih očekuje. Proaktivnim pristupom kompanije mogu osigurati bolju informiranost i strateško pozicioniranje na tržištu u čemu im je neophodna pomoć lobista.

Ivan Vuković

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress