Zagreb, 19. studeni 2013. – Hrvatsko društvo lobista organiziralo je poslovni ručak s Brankom Baričevićem, šefom predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, u hotelu Hilton u Zagrebu.

Predsjednik HDL-a Natko Vlahović održao je uvodno predavanje o lobistima u Hrvatskoj i Europskoj uniji te naveo kako profesija lobiranja još nema traženi status u Hrvatskoj za razliku od Europe i SAD-a gdje se smatra legitimnom aktivnošću.

Gospodin Baričević izlagao je o mogućnostima koje nam pruža Europska unija u 2014. godini. Govorio je o funkcioniranju Europske unije i njenih institucija te ulozi Hrvatske u procesu donošenja odluka. Naveo je kako nam nedostaje projekata s kojima bismo se mogli prijaviti za sredstva iz strukturnih i kohezijskog fonda EU, a zatim i ostalih fondova koji postoje već dugi niz godina. U raspravi koja je uslijedila nakon prezentacije g. Barčević odgovarao je na pitanja vezano za pripremljenost Hrvatskih institucija za EU projekte. Naveo je kako Hrvatskoj u financijskom razdoblju 2014. – 2020. godine stoji na raspolaganju 8 milijardi Eura koje je potrebno što bolje iskoristiti.

Nakon predavanja održano je kraće druženje sudionika poslovnog ručka.

 

Autor: Andrija Višić
Foto: Andrija Višić

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress