Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na poslovni ručak Hrvatskog društva lobista – udruge za promicanje transparentnog zagovaranja interesa (HDL) pod nazivom Lobiranje u Bruxellesu: iskustva, stavovi i podrška hrvatskih europarlamentaraca, koji će se održati u petak 08. svibnja 2015. godine s početkom u 13:00 sati u hotelu DoubleTree by Hilton u Zagrebu.

Gosti predavači poslovnog ručka bit će hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu:

  •  g. Tonino Picula i
  • g. Andrej Plenković.

 

 U donošenju odluka, institucije EU-a djeluju zajedno s brojnim skupinama i organizacijama koje zastupaju određene interese. Zagovaranje interesa, lobiranje, temelj je demokratskog poretka te ima ključnu ulogu u ostvarivanju bolje suradnje između privatnog i javnog sektora. Kako je zagovaranje interesa u Hrvatskoj još neregulirano, različiti oblici udruživanja građana nemaju mogućnost i prostor za djelovanje prema tijelima javne vlasti. 

U kratkom izlaganju, naši visoki gosti predstavit će kako se  hrvatski građani mogu uključiti u rad zastupnika Europskog parlamenta i odbora te tako zagovarati vlastite interese. Predstavit će dnevni program jednog europskog zastupnika kako bi naši uzvanici dobili uvid na koje su načine različite interesne skupine dolazile s njima u kontakt te dati usporedbu interesnog zagovaranja u Hrvatskoj i Bruxellesu. 

Poslovni ručak okuplja visoke predstavnike poslovnih krugova, predstavnike gospodarstva, predstavnike jedinica regionalne i lokalne samouprave, predstavnike udruga, političke stranke te akademsku zajednicu kao i sve članove HDL-a. 

Kotizacija iznosi 250 kuna za članove HDL-a i 350 kuna za ostale sudionike (PDV uključen u cijenu). Prijaviti se možete do četvrtka, 07. svibnja 2015. slanjem prijavnice na e-mail adresu tajnistvo@hdl.com.hr.

 Radujemo se Vašem dolasku.

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress