Bruxelles, 26. ožujka 2012. – Hrvatski lobisti predstavljali su Hrvatsku kao buduću članicu EU u Europskom parlamentu, gdje su sudjelovali u radu radnih grupa i Parlamentarnog odbora za promet i energetiku.

Hrvatsko izaslanstvo činili su Marijan Banelli, predsjednik Hrvatskih cestovnih prijevoznika i član Upravnog odbora HDL-a, Darko Vukadinović, član HDL-a,Maja Pokrovac i Zdravko Šimek.

U sklopu programa RIST – Preustroj poslovanja i socijalni dijalog u sektoru prometa, hrvatski lobisti sudjelovali su u raspravama o prilagodbi europskim standardima i sigurnosti cestovnog prometa, te načinu zagovaranja i lobiranja za interese prijevoznika u Europskom parlamentu i sudjelovanju u procesu donošenja odluka u EU. Teme razgovora bile su i trenutne inicijative EU i lobiranje u prometnom sektoru, stanje na tržištu cestovnog prijevoza te trenutni problemi i budući izazovi cestovnih prijevoznika.

Hrvatski lobisti informirali su se o mogućnostima dobivanja poreznih olakšica, zakonskom reguliranju minimalnih stopa fiksnih troškova prijevoza, usklađivanju zakonske regulative u domeni sigurnosti na cestama, izmjenama i dopunama zakona o mobilnim radnicima te unapređenju sustava socijalnog dijaloga s EU standardima, a svoja iskustva i informacije o europskoj regulativi prenijet će predstavnicima prometnog sektora u Hrvatskoj s ciljem kvalitetnije prilagodbe EU standardima.

 

Autor: HDL

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress