Washington DC, 16. siječnja 2013. – Američka liga lobista (ALL) osnovana je 1979. godine kao krovna organizacija koja okuplja profesionalne lobiste u SAD-u . Krajem 2012. godine izabrana je nova Uprava na godišnjoj Skupštini ALL-a.

Novi predsjednik ALL-a je Monte Ward. Ward je ujedno i predsjednik Advanced Capitol Consulting-a, firme koja se bavi strateškim savjetovanjem i lobiranjem, zastupanjem trgovačkih društava, prikupljanjem političkih donacija te javnim zagovaranjem. Prije pridruživanja Advanced Capitol Consulting-u, obnašao je dužnost zamjenika predsjednika Federal Affairs for the National Association of Mutual Insurance Companies, najvećeg trgovačkog društva za osiguranje imovine i od nezgoda koje opslužuje više od 1.300 poduzeća. Karijeru je započeo u Washingtonu radeći kao pomoćnik osoblja u uredu kongresmena John J. Rhodesa, kao asistent u zakonodavstvu za kongresmena Jay Dickeya te kao voditelj odjela za zakonodavstvo kod kongresmena Michael Forbesa.

Prvi potpredsjednik je James Hickey koji je i potpredsjednik Day&Zimmermann-a, zadužen za odnose s vladom te je direktor ureda u Washingtonu. Prije toga 14 godina je proveo u Raytheon Company od kuda je otišao s pozicije direktora vladinih poslova. U Washington je došao 1986. kada je radio za kongresmena Herb Batemana do 1989. te upravljao portfeljem koji je uključivao obranu, vanjske poslove i obavještajna pitanja, a zatim bio dio osoblja senatora Pete Domenicija gdje se bavio obrambenim pitanjima i energetikom.

Glavnim tajnikom izabran je Wright Andrews, a novi direktori su Amy Showalter (The Showalter Group); Omar Franco (Becker & Poliakoff, P.A.) iCarrie Bachner (Mission Concepts).

U Upravni odbor izabrani su Mike Aitken (Society of Human Resource Management); Tim Fenton (Thermo Fisher Scientific); Michael Fulton (The Arnold Agency); Robert Hay (American Society of Association Executives); Don Masch (Alliant Techsystems, Inc.); Laura Perrotta (American Traffic Safety Services Association); Dom Ruscio (Cavarocchi, Ruscio, Dennis Associates, LLC); James T. Walsh (K&L Gates, LLC) i Pam Whitted (National Stone, Sand, and Gravel Association).

 

Autor: Daria Arežina

Izvor: ALL

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress