Prošli ponedjeljak nas je napustio naš dragi prijatelj i kolega Marijan Kostrečić. Gospodin Kostrenčić je u radu Hrvatskog društva lobista sudjelovao  intenzivno od njegova samog začetka, obnašajući tijekom godina funkcije potpredsjednika Društva te člana Nadzornog odbora.

 

Njegova poslovna biografija odaje čovjeka iznimne životne energije koji je u proteklih dvadeset godina djelovao kao konzultant brojnih vodećih domaćih tvrtki i stranih korporacija na hrvatskom tržištu, te svojim radom ostavio neizbrisiv trag u svim porama hrvatskog poslovnog i društvenog života.

 

Poslovnu karijeru započeo je kao pravni savjetnik u Ingri, a učvrstio kao zamjenik predsjednika Poslovodnog odbora u Ini. Karijeru nastavlja u Ministarstvu vanjskih poslova na mjestu šefa kabineta ministra i načelnika Odjela za strana ulaganja i koncesije. Od 1995. do 2000. dolazi na mjesto potpredsjednika Lura grupe za organizacijske i pravne poslove. Istodobno, od 1992. do 2005. većinski je vlasnik i direktor vodeće regionalne konzultantske kuće Intel d.o.o., te direktor i suvlasnik konzultantske kompanije Lintel GmbH sa sjedištem u Beču. Uz navedeni poslovni angažman, obnašao je i dužnosti predsjednika Nadzornog odbora VIPnet d.o.o.; Večernji list d.d.; HOK osiguranje d.d. i Generalturist d.d. te bio član Nadzornog odbora Diners Club Adriatic d.d., i predsjednik Upravnog odbora Mavrovo d.d. Skopje.

Kao uporni zagovaratelj hrvatskih nacionalnih interesa i podizanja kvalitete hrvatskog obrazovnog sustava, osam je godina djelovao na mjestu šefa Ekonomskog odjela Matice Hrvatske, a bio je i počasni član Croatia-EU Business Councila.

Svoja iskustva i razmišljanja dijelio je u posljednjih nekoliko godina i kao stalni kolumnist portala Politika Plus, kritički se osvrćući u svojim kolumnama na postojeće stanje domaće politike i gospodarstva.

 

 

 

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress