Obnašao sam ulogu voditelja ureda HDL-a od ljeta 2013. godine, nedugo nakon upisivanja diplomskog studija sociologije, pa sve do jeseni 2014. godine. Upoznao sam se s radnim tijelima udruge i zajedno s njima i volonterima u uredu krenuo u ispunjavanje ciljeva udruge, jedan od kojih je i donošenje zakona o lobiranju u Hrvatskoj. Zajedno smo organizirali sastanke s predstavnicima tadašnje vlade, održavali lobističke seminare i promocije publikacija o lobiranju te putovanjima u inozemstvo osnažili veze s lobistima iz susjednih zemalja koji imaju iskustva s funkcionalnim zakonima o lobiranju.

U HDL-u sam uspio iskoristiti svoja znanja vođenja udruge, upravljanja projektima te razumijevanja političkih procesa i različitih interesa. Zanimala me regulacija lobiranja u drugim zemljama EU te sam uz vođenje ureda radio i istraživanja koja su me kasnije dovela do prijave na studij javnih politika u Budimpešti (CEU), kojeg sam uspješno završio, a kasnije i do staža u Registru transparentnosti Europskog parlamenta u Bruxellesu.

Ubrzo sam našao i prvi posao u Bruxellesu, onaj Policy and Government Affairs menadžera u Vaccines Europe, najvećoj udruzi u Europi koja lobira za inovativnu industriju cjepiva koja svoj R&D i proizvodnju ima u Europi. Na toj sam poziciji već gotovo tri godine i iznimno sam ponosan što je moj put to te pozicije počeo baš u HDL-u.

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress