Ally Bernstein, potpredsjednica Bernstein Strategy Group, uvijek je imala strast za pomoć drugima za veće dobro. Njezino putovanje kao aktivistica i lobista dovela ju je u Udrugu mladih Amerikanaca (AYA). Udruga je nestranačka organizacija temeljena na članstvu koja radi na umetanje glasova 80 milijuna mladih Amerikanaca u svakodnevnu politiku.

AYA je u misiji da mladi Amerikanci kontroliraju svoju budućnost. Od podizanja pitanja povećanja nacionalnog studentskog duga u obrani DACA-e (Odgođena akcija za program dolaska djece), AYA zapošljava mlade aktiviste kako bi zaštitila budućnost zemlje. Jedan od njihovih najnovijih poteza bio je dovesti Bernstein kao službenu lobisticu za studentski dug i pitanja vezana uz visoko obrazovanje.

“Dugoročni cilj za AYA-u je imati što više mladih Amerikanaca uključenih u politiku”, kaže Bernstein. “Najvažnije je razumijevanje problema i sposobnost svakodnevnog dijeljenja njihovog glasa o problemima. AYA-i je zadatak prvo pružiti pitanja tim mladim Amerikancima kako bi mogli postati zagovornici vlastitog mišljenja. ”

Njena karijera krenula je u uspon je kad je preuzela poziciju u svojoj sadašnjoj tvrtki kako bi služila kao lobist za obrazovne probleme. “Na kraju dana”, navodi ona, “svi lobisti predstavljaju posebne interese. Odlučili su pomoći svojim klijentima da razumiju pravila. Volim razlikovati negativnu konotaciju povezanu s lobistima s pozitivnom konotacijom rekavši da smo doista veze između konstitutivnih predstavnika i kongresa i njihovog osoblja. “Lobisti poput Bernsteina pomažu klijentima da shvate što zakonodavstvo znači u laičkim terminima i kako to utječe na njih. Osim toga, pomaže članovima Kongresa i njihovom osoblju da razumiju kako će njihovi zakoni i politike utjecati na njihove sastavnice.

“U ovom slučaju s AYA”, nastavlja ona, “kako se osjećaju o politikama koje pomažu u oblikovanju visokog obrazovanja i pristupa fakultetu i dostupnosti. AYA pomaže svojim članovima da shvate što bi ta politika imala i obratno … žele poboljšati politiku dopuštajući Kongresu da zna što radi i ne radi. ”

Bernsteinina prošlost uključuje rad kao pripravnik za ASPCA (Američko društvo za sprečavanje okrutnosti prema životinjama) i bila je studentska suradnica za Program humanog obrazovanja (HEP). Dio njezine odgovornosti na HEP-u bio je stvaranje razmišljanja, stimuliranja i privlačenja planova predavanja četvrtog i petog razreda; informirati ih o zakonima koji se odnose na dobrobit životinja, kao i o tome kako biti odgovoran i aktivan učenik u svojim zajednicama kako bi pomogli životinjama.

Tijekom svog vremena u HEP-u počela je shvaćati njezinu strast te činjenicu da će morati preći na višu poziciju kako bi imala pravi utjecaj. “Shvatila sam u podučavanju ovog programa [HEP] da, ako stvarno želimo napraviti razliku u svijetu, trebali bismo početi s mlađim generacijama . Na kraju našeg programa, jedan je od učenika dao prezentaciju o tome zašto bi savezna vlada trebala uložiti novac u konzervatorij životinja. Ta preobrazba vrlo mladog studenta koji je bio sposoban apsorbirati cjelokupno obrazovanje i znanje koje smo pružili promijenio je svoje mišljenje da bi postao bolji zagovornik planeta i životinja. To me nadahnulo. ”

“Moja je transformacija došla kad sam podučavala za vrijeme pravnog fakulteta”, objašnjava ona. “Kad sam podučavala u HEP-u, znala sam da želim ući u neki oblik javne politike. Nisam htjela biti pravnica koji radi u tvrtki. Htjela sam napraviti razliku u donošenju pravila. Preselila sam se u D.C. u potrazi za tvrtkom koja je predstavljala sve ideale i vrijednosti koje sam zamišljala. Način na koji sam došla predstavljati AYA bila je da sam imala stvarnu podršku šefa. Bio je to moj prvi posao izvan pravnog fakulteta i on mi je dao slobodu da sjedim na različitim odborima i da se pridružim različitim organizacijama. ”

Bernstein ističe kako je uspjela neprimjetno okretati od predstavljanja jednog broja do sljedećeg:

Iskoristite prilike koje se nalaze tamo. Nemojte se bojati povezivanja. Pridružite se onoliko organizacija koliko je moguće.
Naslonite se na svoju zajednicu. Ako se približavate drugoj karijeri, započnite sastanak s ljudima u toj karijeri da biste shvatili želite li ili ne želite prijelaz.
Budite zahvalni na prilikama koje su vas dovele do ove točke; do točke gdje je vrijeme za zaokretanje. Zahvalnost vam može pomoći da vas premjeste naprijed.
Bernstein je nedavno imenovana izvršnom direktorom koalicije zagovarača koji se bore za povećana ulaganja u program. “Zahvalna sam što je AYA pomogla podići glas lobista i mladih Amerikanaca koji žele biti uključeni u politiku”, zaključuje Bernstein. “Ja sam uzbuđena zbog mogućnosti nastavka podizanja glasova i nastavka poruke AYA-e”.

Izvor: Forbes

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress