Prikladno odijevanje i dolaženje na vrijeme prvi su uvjeti spremnosti za lobiranje sa bilo kojom velikom ličnosti. Ključni donositelji odluka ili službenici će to cijeniti i lakše prihvatiti uvjete suradnje na taj način. Izgled je najvažniji za dobar prvi dojam.

Proces učenja

Ne dajte da izgled odvrati pozornost od vaše poruke. Ostaviti dojam često je potrebno. Nikad ne krećite sa negativnom izjavom, iako ne podržavate njegove ili njezine izjave ili pravila. Počnite sa pozitivnim stvarima. Dajte im da se osjećaju ugodno. Dopustite im da se slobodno izraze. Prirodne činjenice koje kažu, slobodno, mogu biti nešto što će vam kad-tad zatrebati. Kad je tok stvoren, potrebni zadatci se mogu izvršiti jednostavno i na vrijeme.

Objasnite zadatak svoje organizacije donositelju odluke. Ako lobirate kao individua, ne brinite se. Još uvijek se možete predstaviti bolje kao dio sastava. To može biti bilo kakav spomen obitelji ili biznisa kojim se bavite. To može biti i neka poslovna poveznica koju imate sa zakonodavcem.

Spomenite da se glasalo u vašu korist, budite jasni zašto ste tu. To će ih nagnati da porazgovaraju sa vama o problemu. Ako imate još kakvih očitih prednosti u vašem slučaju, spomenite ih jer to može pomoći da njihovo razmatranje bude u vašu korist. Sad kad ste završili uvodni dio, uskočite. Uzmite si vremena. Zahvalite službeniku što vam je podario svoje vrijeme. Problem o kojem ćete raspravljati mora se spomenuti jasno i glasno. Moraju znati o čemu ćete pričati sa njima u sljedećih par sekundi, minuta ili sati. Vrijeme je jedino odlučeno na temelju procjene koju on ili ona radi o prijedlogu s kojim ste im došli. Ako ga smatraju presitnim problemom da se sada brinu o tome kad ima većih briga, direktno ne vam može pokazati vrata.

Zbog toga morate naglasiti činjenicu kako su vaši članovi pod utjecajem problema o kojem pričate. Pod članovi se ovdje misli na birače države ili okruga. To bi moglo biti od dovoljno velike važnosti da obilježi vaše iskustvo, učenje i stručnost u ovom problemu, i razlog zašto se želite usredotočiti baš na to. To može biti osobna priča ili neka druga vrsta konkretnog primjera.

Ako imate popis organizacija koje vas podržavaju, ili drugih određenih ljudi koji naglašavaju važnost implementacije vaših prijedloga da se popravi problem, prezentirajte to bez pogovora. Vladini službenici i zakonodavci koji vas podržavaju bi se trebali ovdje spomenuti. Zatim slušajte što osoba ima za reći. Odmah zovite prave ljude da biste preokrenuli situaciju u vašu korist.

Izvor: alldc.org

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress