Hrvatsko društvo lobista – udruga za promicanje transparentnog zagovaranja interesa (HDL) organizira lobistički seminar pod nazivom Zakon o lobiranju – profesionalizacija struke koji će se održati 15. travnja 2015. godine s početkom u 17 sati u hotelu DoubleTree by Hilton u Zagrebu.

Lobiranje je jasno definirana profesija u mnogim zapadnim zemljama te podrazumijeva svaki oblik kontakta s donositeljima odluka u svrhu utjecanja na formuliranje, izmjenu ili donošenje zakona, propisa ili odluka o potrošnji. Iako lobisti imaju ključnu ulogu u ostvarivanju bolje suradnje između privatnog i javnog sektora, u Hrvatskoj se lobiranje smatra „prodajom utjecaja“ što uzrokuje mnogo nepravilnosti u još uvijek nereguliranoj lobističkoj struci.

Uloga HDL-a je profesionalizacija ovog važnog i odgovornog posla te ukazivanje na prednosti regulacije lobiranja, odnosno, interesnog zagovaranja koje je sastavni dio svake demokratski uređene države. Ovim edukacijskim seminarom, jedinim na ovu temu u Hrvatskoj, želimo predstaviti lobiranje te stvoriti temelje za daljnji razvoj struke.

Gosti predavači su hrvatski lobisti akreditirani u Bruxellesu i stručnjaci s međunarodnim iskustvom u području lobiranja:

–          Natko Vlahović, predsjednik HDL-a, vlasnik Vlahović Grupe d.o.o.;

–          Marijan Kostrenčić, potpredsjednik HDL-a, konzultant i lobist u Intel d.o.o.;

–          prof.dr.sc. Dubravka Sinčić Ćorić, glavna tajnica HDL-a, pročelnica Katedre za marketing na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu;

–          prof.dr.sc. Mate Granić, počasni predsjednik HDL-a, vlasnik lobističke tvrtke Magra d.o.o.

 

Kotizacija iznosi 250 kuna za članove HDL-a i 550 kuna za ostale sudionike (PDV uključen u cijenu). Prijaviti se možete do ponedjeljka, 13. travnja 2015. slanjem prijavnice na e-mail adresu tajnistvo@hdl.com.hr. Prijavnicu možete zatražiti na istom e-mailu. Broj mjesta je ograničen.

 

Radujemo se Vašem dolasku.

S poštovanjem,

Natko Vlahović
Predsjednik HDL-a

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress