Šibenik, 23.-25. svibnja 2011. – Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva od 23. do 25. svibnja 2011. organizira “Dane regionalnog razvoja” u hotelu Solaris u Šibeniku.

Ova manifestacija ima za cilj promovirati važnost regionalnog razvoja u Republici Hrvatskoj, u širem kontekstu pristupanja Republike Hrvatske EU. Jedan od ciljeva je i poticanje lokalnih zajednica na pripremanje projekata koji se mogu financirati iz fondova EU iznoseći pozitivne primjere korištenja EU fondova iz zemalja članica EU i Hrvatske.

Na Danima regionalnog razvoja očekuje se sudjelovanje predstavnika Europske komisije, predstavnika hrvatskih nacionalnih tijela nadležnih za upravljanje europskim fondovima, predstavnika državnih i lokalnih vlasti, sadašnjih i budućih potencijalnih korisnika europskih fondova u Hrvatskoj, te brojnih drugih gostiju iz Hrvatske i inozemstva.

Tijekom dvodnevne manifestacije sudionicima će se obratit visoki gosti iz EU i Hrvatske, organizirat će se okrugli stolovi na temu regionalne politike u Republici Hrvatskoj i EU i priprema Republike Hrvatske za korištenje fondova EU. Također je previđeno predstavljanje Dunavske strategije i Jadransko-jonske inicijative, kao i iskustva zemalja članica EU u regionalnom razvoju i korištenju strukturnih fondova EU.

Za više informacija posjetite www.regionalni-razvoj.info

 

 

Izvor: MRRŠVG

Fotografija: MRRŠVG

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress