Zagreb, 4. veljače 2011. – Hrvatsko društvo lobista održalo je 8. “klub lobista” u Hrvatskom kulturnom klubu Muzeja za umjetnost i obrt.

Na 8. “klubu lobista” članovi HDL-a raspravljali su o planovima Društva za 2011. godinu, novim projektima, nadolazećem zakonu o lobiranju te njegovim učincima na buduće djelovanje HDL-a i lobista-pojedinaca.

Prof.dr.sc. Mate Granić, predsjednik HDL-a naveo je da će Ministarstvo pravosuđa do kraja veljače pokrenuti radnu skupinu za izradu zakona o lobiranju koji će biti na razini najboljih europskih zakona i propisa te u skladu s preporukama Europske komisije i OECD-a.

Nakon rasprave održana je projekcija dokumentarnog film “Casino Jack and the United States of Money” čija radnja prati uspon i pad bivšeg američkog lobista Jack Abramoffa, poslije čega je uslijedilo neformalno druženje članova HDL-a.

“Klubovi lobista” redovita su okupljanja članova HDL-a na kojima se raspravlja o aktualnim lobističkim, političkim i gospodarskim temama i projektima, a kojem je domaćin jedna kompanija ili institucija iz redova članova i sponzora.

Ivan Vuković

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress