Zagreb, 14. prosinca 2010. – Okrugli stol “Utjecaj procesa pristupanja RH EU i europskih fondova na regionalni razvoj Hrvatske” održan u organizaciji Hrvatskog društva lobista (HDL) okupio je preko 130 sudionika, većinom predstavnika županija, gradova i općina iz cijele Hrvatske.

Zaključeno je da bez njihovog aktivnog lobiranja prema tijelima izvršne i zakonodavne vlasti u Zagrebu neće biti moguće čuti “sve glasove i interese” koje se treba uvažiti u izradi projekata za strukturne fondove. Opći dojam je da postoji veliki potencijal i potreba za definiranjem strateških projekata koji će se financirati u sljedećih pet godina. Europska komisija odmah nakon zatvaranja pregovora omogućit će Hrvatskoj vrlo konkretne projektne mogućnosti u području cestogradnje, obnove škola, dvorana i druge lokalne infrastrukture.

Na okruglom stolu nastupili su potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja mr.sc. Božidar Pankretić, ravnatelj Uprave za Europu i Sjevernu Ameriku u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracijamr.sc. Aleksandar Heina, zamjenica državnog tajnika u SDURF-u gđa.Nataša Mikuš Žigman, veleposlanik Republike Poljske Nj. E. Wieslaw Tarka i predsjednik HDL-a prof.dr.sc. Mate Granić.

Ministar Pankretić predstavio je mogućnost povlačenja financijskih sredstava kroz Operativni program za regionalnu konkurentnost.

Pokrovitelji okruglog stola bili su Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, organizacijski partner Europski pokret Hrvatska, a medijski pokrovitelji događaja Liderpress i Poslovni dnevnik.

 

Ivan Vuković

Fotografije: Krasnodar Peršun

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress