Kao nastavak aktivnosti usmjerenih prema donošenju Zakona o lobiranju u Hrvatskoj u četvrtak, 12. svibnja 2016. godine, održan je sastanak s potpredsjednikom Vlade, g. Božom Petrovom.

Potpredsjedniku Vlade je predstavljen prijedlog nacrta Zakona o lobiranju koje je izradila Radna skupina Hrvatskog društva lobista. Također, ukratko je predstavljena i praksa svih europskih zemalja koje imaju zakonski definirano područje zagovaranja te je potpredsjedniku Vlade uručena i detaljna analiza tih praksi.

Posebno je istaknuto da je u tijeku javno savjetovanje koje je pokrenula Europska komisija o uvođenju obaveznog registra transparentnosti i poticanju reguliranja područja zagovaranja u svim članicama Europske unije. Potpredsjednik Vlade je podržao inicijativu za donošenje zakona kako bi područje lobiranja stavili u transparentne okvire te pruža svoju podršku u daljnjim aktivnostima prema realizaciji istoga.

Na sastanku su u ime Hrvatskog društva lobista sudjelovali Natko Vlahović, predsjednik, Dubravka Sinčić Čorić, potpredsjednica i Maja Pokrovac, glavni tajnik.

Izvor slike: Telegram.hr

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress