Institut za edukaciju Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine (ECOS) i Fondacija Konrad Adenauer Stftung (nadalje: Fond) , organizirali su seminar na temu: „Lobiranje u Bruxellesu: čemu služi i kako funkcionira?“.

U uvodnom obraćanju prisutnima potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić kazao je da je seminar organiziran u cilju jačanja kapaciteta poslovnih zajednica za uspostavu profesionalne suradnje s EU partnerima i institucijama. Također, istaknuo je da je lobiranje ozbiljan i koristan posao, te da je nužno u narednom periodu urediti ovo područje od strane BiH, donijeti zakon o lobiranju, odvojiti sve one nečasne, nezakonite i korupcijske radnje od časnih radnji koje će biti u interesu zemlje.

S približavanjem Bosne i Hercegovine Europskoj uniji privredni subjekti će morati poštovati zahtjeve i ispunjavati uvjete poslovanja na europskom tržištu, a sve u skladu sa suvremenim načinom djelovanja u okviru koga se lobiranje već sada podrazumijeva kao neizbježna komponenta utjecaja, odnosno modernog poslovanja.

Predavač na seminaru, kojem je prisustvovao veliki broj predstavnika kompanija i institucija, bio je i Natko Vlahović, predsjednik Hrvatskog društva lobista i akreditirani lobist pri Europskom parlamentu.

Predavanje je bilo fokusirano na to kako se organizirati oko lobiranja u EU, kako surađivati i komunicirati s europskim institucijama i postići određene rezultate za privredne projekte i poslovne inicijative iz Bosne i Hercegovine.

 

Izvor: Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress