Zagreb, 17. lipnja 2009. – Hrvatsko društvo lobista održalo je 1. redovnu izvještajnu skupštinu u Europskom domu Zagreb, koja je okupila članove HDL-a, gospodarstvenike i političare. Na Skupštini je podneseno izvješće o radu i financijsko izvješće za 2008. i 2009. godinu.

 

“Lobiranje pomaže da se u demokratskoj proceduri donose najbolja rješenja, a pravno reguliranje lobiranja pomaže u jačanju pravne države i afirmaciji lobističke struke”, naglasio je Mate Granić, predsjednik Hrvatskog društva lobista. On se zahvalio hrvatskoj Vladi i Ministarstvu pravosuđa na ozbiljnom i aktivnom pristupu u izradi Zakona o lobiranju te je izrazio zadovoljstvo osnivanjem radne skupine za pripremu navedenog Zakona koji bi trebao biti donesen do kraja 2009. godine.

U svom nastojanju da profesionalizira i regulira lobističku djelatnost u Republici Hrvatskoj, HDL je u prvoj godini postojanja ostvario više značajnih uspjeha. Održano je više predavanja o lobiranju za mlade lobiste i predstavnike medija te je organiziran okrugli stol o potrebi donošenja Zakona o lobiranju kao i međunarodni simpozij o lobiranju. Hrvatskoj Vladi i Saboru upućena je inicijativa za uspostavljanje odgovarajućeg zakonskog okvira za lobiranje. Organiziran je studijski posjet Bruxellesu za članove HDL-a te su uspostavljeni odlični odnosi s europskim, američkim i regionalnim lobistima.

Na Skupštini je istaknuto kako će HDL svojim djelovanjem nastaviti afirmirati lobiranje kao ozbiljnu profesiju te da će doprinijeti reformama, gospodarskom razvoju i ulasku Hrvatske u Europsku uniju.

Ivan Vuković

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress