Zagreb, 14. prosinca 2010. – Hrvatsko društvo lobista održalo je 2. redovnu izvještajnu Skupštinu u Europskom domu Zagreb.

Na Skupštini je podneseno izvješće o radu i financijsko izvješće za 2009. i III. kvartal 2010. godine, usvojene su izmjene Statuta te su imenovani novi članovi Nadzornog odbora i Suda časti.

Za novog člana Nadzornog odbora imenovan je Dragan Jelić, za predsjednika Suda časti izabran je Dubravko Orlovac, dok je nova članica Suda časti Sabina Škrtić.

“HDL je sa svojih 110 članova i organiziranim 41 događanjem postao jedno od najaktivnijih lobističkih udruženja u Europi, te je ako takav nezaobilazan čimbenik u hrvatskom poslovnom i političkom životu”, naglasio je Mate Granić, predsjednik HDL-a. On se zahvalio hrvatskoj Vladi i Ministarstvu pravosuđa na pruženoj podršci u nastojanjima da se lobiranje svede u zakonske okvire čime će se postići veća transparentnost u proceduri donošenja odluka u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

Istaknuto je kako će Ministarstvo pravosuđa do kraja siječnja 2011. godine pokrenuti Radnu skupinu za izradu zakona o lobiranju.

Ivan Vuković

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress