Zagreb, 28. siječnja 2015. – Hrvatsko društvo lobista održalo je 6. redovnu izvještajnu Skupštinu HDL-a u Vijećnici Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Na izvještajnoj Skupštini usvojen je Poslovnik o radu Skupštine HDL-a. Uz to, podneseno je Izvješće o radu HDL-a za zadnji kvartal 2013. i za 2014. godinu, Financijsko izvješće za 2014.g. te Izvješće o radu Nadzornog odbora.

Pristigla je i jasna podrška iz Sabora za prijedlog budućeg Zakon o lobiranju u čijoj su radnoj skupini za izradu Zakona sudjelovali i predstavnici HDL-a.

Dopunjen je naziv udruge HDL-a, a novi puni naziv udruge glasi: HRVATSKO DRUŠTVO LOBISTA – udruga za promicanje transparentnog zagovaranja interesa.

Smanjen je broj članova Nadzornog odbora i Suda časti s pet na tri člana radi operativnosti i bržeg funkcioniranja upravnih tijela.

Također, u suradnji s Caritasom i mons. Fabijanom Svalinom HDL je organizirao prvu humanitarnu akciju u kojoj je prikupljen velik broj poslovne odjeće koja će pomoći ljudima slabijeg imovinskog stanja prilikom pronalaska zaposlenja.

Izvještajnoj Skupštini prisustvovali su i brojni počasni gosti. Prof. dr. sc. Mato Granić, počasni predsjednik HDL-a naglasio je da novi Zakon o lobiranju ne smije sprječavati razvoj lobiranja nego ga potaknuti i pomoći u borbi protiv korupcije, razvoju gospodarstva i većoj transparentnosti.

„Zakon mora pokazati što su profesionalni lobisti, lobiranje kao branša treba se regulirati, jer imali Zakon ili ne, u Hrvatskoj se lobira. Nije poanta zašto jedna udruga lobira, nego zašto to druga udruga ne radi“ – istaknuo je g. Mondekar, predsjednik Odbora za Europske poslove.

Kao počasni gosti sudjelovali su još i gđa. Gregurić, savjetnica u Odboru za europske poslove, gđa. Glavak, zastupnica u Hrvatskom Saboru te g. Mato Palić, profesor na Pravnom fakultetu u Osijeku.

Hrvatsko društvo lobista svima zahvaljuje na dolasku, podršci  i njihovom doprinosu u razvoju lobističke struke u Republici Hrvatskoj.

 

 

Autor: Luka Ilić
Foto: Antonia Hajdinjak

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress