Zagreb, 19. prosinca 2011. – Hrvatsko društvo lobista održalo je Izbornu skupštinu u Europskom domu Zagreb na kojoj je izabrano novo vodstvo Udruge.

Za predsjednika HDL-a izabran je prof.dr.sc. Mate Granić, za tri potpredsjednika izabrani su Marijan Kostrenčić, Dubravko Miholić i Iva Biondić, glavni tajnik HDL-a je mr. Natko Vlahović, a za članove Upravnog dobra izabrani su prof.dr.sc. Dubravka Sinčić Ćorić, Zrinka Malešević, Zlatko Jelić i Marijan Banelli.

Za članove Nadzornog odbora izabrani su mr.sc. Bernard Jakelić, prof.dr.sc. Josip Paladino, Jasminko Umićević, Dragan Jelić i Romano Bolković.

Za članove Suda časti izabrani su prof.dr.sc. Jasmina Havranek, dr.sc. Gordan Grlić Radman, Dubravko Orlovac, Ivan Gjurašić i Miljenko Vitković.

Predsjednik prof.dr.sc. Mate Granić istaknuo je važnost donošenja Zakona o lobiranju kao ključnog strateškog cilja djelovanja HDL-a u novom mandatu, a kada Hrvatska postaje punopravna članica Europske unije.

“Lobiranje moramo profesionalizirati i početi koristiti kao važan alat u komunikaciji sa zakonodavnom i izvršnom vlasti. Nadamo se da će nova hrvatska Vlada slijediti europske standarde i da će već u prvom polugodištu 2012. godine usvojiti Zakon o lobiranju. Ulaskom u EU lobiranje će postati sastavni dio političkih procesa”, istaknuo je Granić.

Hrvatsko društvo lobista je nevladina, nepolitička i neprofitna udruga osnovana 23. lipnja 2008. godine koja okuplja lobiste i osobe koje se žele baviti lobiranjem, a zalaže se za promociju, profesionalizaciju i regulaciju lobiranja u Republici Hrvatskoj. HDL trenutno ima 92 člana.

 

Autor: Ivan Vuković

Fotografije: Krasnodar Peršun

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress