Moskva, 23. studenog 2012. – U hotelu Ritz Carlton održan je četvrti međunarodni lobistički kongres “Djelotvoran dijalog poslovnog sektora i vlade” posvećen (samo)regulaciji lobiranja, donosi GR Congress.

Konferenciju je organizirao Centar za istraživanje interakcije poslovnog sektora i vlade (GR Center) uz pomoć Nacionalnog udruženja za profesionalne odnose poslovnog sektora i vlade.

Na konferenciji su sudjelovali voditelji međunarodnih organizacija specijaliziranih za lobiranje poput Christian D. de Fouloya, predsjednika Udruženja akreditiranih lobista Europske unije (AALEP) Natka Vlahovića, glavnog tajnika Hrvatskog društva lobista i direktora Vlahović grupe.

Osim predstavnika iz javnog sektora, konferenciji su prisustvovali i opunomoćeni predstavnici Ruske Federacije; zastupnik Donjeg doma ruskog parlamenta Duma Andrej Loginov, predsjednik Federalne službe za sprječavanje monopola Alexey G. Sushkevich, zamjenik direktora Odjela za trgovinsku razmjenu Viktor Batanin i ostali.

Glavna tema bili su samoregulirajući odnosi s vladom u Rusiji i svijetu, predstavljena su iskustva Hrvatske i EU te su izloženi detalji suradnje između gospodarskog sektora i vlade u procesu pristupa Rusije WTO-u.

Tijekom prvog dijela razmijenjena su iskustva predsjednika vodećih međunarodnih i nacionalnih organizacija za javno zagovaranje te profesionalnih lobističkih udruženja kao i ključnih dužnosnika zaduženih za regulaciju djelatnosti na temu samoreguliranja lobističke industrije. Dio je to u kojem je Natko Vlahović predstavio hrvatski slučaj zalaganja za regulacijiu lobiranja.

Nakon prvog dijela konferencije, Andrey Godunov, predsjednik Ruskog udruženja lobista i Christian D. de Fouloy, predsjednik AALEP-a potpisali su Memorandum o suradnji.

Drugi dio konferencije bio je posvećen lobiranju u suvremenoj Rusiji, koji su glavni problemi te potencijalni izazovi poslovnog sektora.

Konferencija je završila dodjelom priznanja najboljim ruskim lobistima u 2012. godini u osam kategorija – automobilska industrija, nafta i plin, električna energija, metalurgija, telekomunikacije, duhanska te pivska i farmaceutska industrija.

Izvor i fotografije: GR Congress
 Autori: Daria Arežina i Nikola Zubalj

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress