Zagreb, 23. lipnja 2008. – Hrvatsko društvo lobista (HDL) je u Europskom domu u Zagrebu održalo svoju Osnivačku i izbornu skupštinu. Na Skupštini je usvojen Statut i Etički kodeks te je izabrano vodstvo udruge. Za predsjednika HDL-a izabran je dr. Mate Granić, a za potpredsjednike Iva Biondić, Marijan Kostrenčić i Jasminko Umićević. Za glavnog tajnika HDL-a izabran je mr. Natko Vlahović.

Članovi Upravnog odbora su Bernard Jakelić, Daniela Prskalo, Mate Kalajžić i Dubravko Miholić. Članovi Nadzornog odbora su Franjo Gregurić, Miomir Žužul, Josip Paladino, Davor Štern i Romano Bolković. U Sud časti izabrani su Hrvoje Vidan, Đuro Popijač, Slavko Tešija, Gordan Grlić Radman i Srećko Ciglar.

HDL je prva strukovna udruga u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi koja okuplja osobe koje se profesionalno bave lobiranjem, kao i one koji se lobiranjem bave povremeno ili se u neposrednoj budućnosti žele baviti lobističkim poslom.

Misija HDL-a je promovirati lobiranje kao ozbiljnu, legalnu i legitimnu profesije te zalagati se za regulaciju lobističkog djelovanja uz poštivanje najviših etičkih standarda. HDL će organizirati predavanja, seminare, studijska putovanja i konferencije kojima želi podići svijest o važnosti sustavnog lobiranja u ostvarivanju političkih i poslovnih ciljeva svake organizacije.

Priredio: Natko Vlahović

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress