Zagreb, 19. veljače 2011. – Na projektu “Financijska akademija 2011.” u organizaciji studentske udruge oikos Zagreb, mr. Natko Vlahović kao gost predavač održao je predavanje na temu “Lobiranje u financiranju”.

Studentima zemalja regije (Hrvatska, Slovenija, BiH, Srbija i Crna Gora) iznio je vlastita iskustva u poslu lobiste, od iskustava u SAD-u do sadašnjeg rada u Bruxellesu. Studenti su dobili uvid u posao lobiranja, važnosti lobiranja u poslovanju, o potrebnom školovanju te dostupnoj literaturi.

Predavanje na temu “Lobiranje” bilo je vrlo dobro prihvaćeno od strane studenata prvenstveno jer je javnosti pojam lobiranja gotovo nepoznat. Vlahović je posebno istaknuo važnost lobiranja u situaciji u kojoj se nalazi Republika Hrvatska u odnosu na EU a u kojoj će se u skoroj budućnosti naći zemlje regije. Pored ostalog Vlahović je istaknuo da lobiranje sve više dobiva na važnosti te da je u našem slučaju potrebno mijenjati svijest ne samo studenata već i šire javnosti te razbijati predrasude.
oikos Zagreb prva je hrvatska lokalna podružnica međunarodne studentske organizacije oikos International koja se bavi održivom ekonomijom i menadžmentom. Cilj udruge je informirati studente o pitanju održivosti na području ekonomije, ali i drugim aktualnim temama iz politike, financija i srodnih područja. Osim organiziranja predavanja i konferencija, aktivnosti podružnice oikos Zagreb obuhvaćaju i razne radionice, simulacije i projekte.

 

Autor: Matija Posavec

Fotografije: oikos Zagreb

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress