Na poziv Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment, glavni tajnik Hrvatskog društva lobista, Maja Pokrovac, održala je predavanje u travnju na temu lobiranja čime se nastavljaju aktivnosti edukacije o važnosti transparentnog zagovaranja interesa i pravne regulacije istog u Hrvatskoj.

Kao primjer učinkovite lobističke strategije, studentima je predstavljeno trogodišnje zagovaranje obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj od strane energetskih poduzetnika, primjer koji je ovom prilikom bio i prvi puta javno predstavljen. Cilj te lobističke strategije bio je utjecati na javnu politiku koja nije prepoznala obnovljive izvore energije kao razvojni, tehnološki, investicijski niti društveni potencijal, nego je ulaganja promatrala isključivo kroz prizmu broja novih radnih mjesta.

Studentima je predstavljen i rad HDL-a te nastavak aktivnosti vezano uz donošenje Zakona o zagovaranju interesa, upravo u vrijeme kada je Vijeće Europe uputilo u proces savjetovanja smjernice koje preporuča svim svojim zemljama članicama.

Na predavanju je sudjelovala i voditeljica ureda Hrvatskog društva lobista Valentina Starčević.

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress