Obilježavanju Europskog tjedna ove se godine pridružio i Ekonomski fakultet u Osijeku (EFOS) pod sloganom „Tvoja mogućnost za budućnost“. Na Europskom EFOS tjednu održana su različita zanimljiva predavanja, radionice i natjecanja kojima je cilj popularizacija Europske unije, a sam događaj svečano je otvorio Branko Baričević, šef predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Teme su bile brojne, poput fondova, zaštite okoliša, statističkih podataka, zdravlja, Erasmusa, volontiranja i sreće, a jedna je također bila i lobiranje.

Potpredsjednica HDL-a, gđica. Tanja Milošević održala je predavanje pod nazivom „Ostvari utjecaj kroz profesionalno lobiranje na etičan način“  kojim je studentima predstavila lobiranje kao struku te napravila poveznicu između kodeksa ponašanja propisanog u Registru transparentnosti u Bruxellesu, Etičkog kodeksa Hrvatskog društva lobista i Zakona o zagovaranju interesa (lobiranju) koji je nedavno poslan u Hrvatski sabor.

Interes studenata je bio izuzetan, što govori činjenica da je predavanje bilo rasprodano, a studenti su imali velik broj pitanja nakon predavanja kao i sljedećih par dana preko e-mail poruka.

 

EFOS_Tanja_M_2015.

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress