Banja Luka, 24. siječnja 2013. – Natko Vlahović, vlasnik i direktor Vlahović grupe te glavni tajnik Hrvatskog društva lobista, održao je predavanje “Razvoj i važnost lobiranja za efikasno kreiranje javnih politika – iskustvo iz Hrvatske” na okruglom stolu u Banja Luci, donosi vlahovicgroup.com.

Jednodnevni seminar “Zastupanje interesa privrede – faktor za uspješno kreiranje javnih politika” organizirala je Privredna komora Republike Srpske, BiH.

Okupljanje je omogućilo priliku za raspravu o razvoju profesionalnog lobiranja u jugoistočnoj Europi, s Dragicom Ristić, direktoricom Komore i Dušankom Tegeltija, pomoćnicom ministra za trgovinu Republike Srpske, BiH. Ujedno su i prezentirale brojne prednosti koje Banja Luka nudi investitorima.

Seminaru su nazočili predstavnici gospodarskih komora Republike Srpske i BiH, poduzeća te visokopozicionirani dravni dužnosnici. Zaključak okupljenih bio je kako je potrebno intenzivirati lobistički utjecaj na država tijela BiH s ciljem kreiranja boljeg zakonodavnog okvira.

Autor:  Daria Arežina

Foto: Dalibor Drljača, PKRS

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress