Beograd, 1. veljače 2009. – U Beogradu je 29. siječnja 2009. godine osnovanoDruštvo lobista Srbije (DLS). Za predsjednicu Društva izabrana je Ana Bovan. Incijativa o osnivanju ovog strukovnog udruženja pokrenuta je sredinom 2008. godine.

 

„U nastojanju da se naša zemlja približi i postane dio suvremenog europskog sustava, grupa entuzijasta predvođenih Anom Bovan, predsjednicom Udruženja, oformila je radnu skupinu i počela sa izradom prijedloga zakona o lobiranju“, navedeno je u priopćenju DSL-a.

 

Radnu skupinu čine pravni i drugi stručnjaci, na čelu s profesorom Milanom Škulićem, redovnim profesorom Pravnog fakulteta u Beogradu. Statutom usvojenim na osnivačkoj Skupštini, utvrđeni su ciljevi, prvenstveno suzbijanje korupcije u zemlji i regiji, a posebno usvajanje Zakona o lobiranju.

Donesen je i etički kodeks koji regulira norme ponašanja članova Društva lobista Srbije i postavlja profesionalne standarde kako bi se lobisti predstavili kao punopravni učesnici demokratskog društva.

Osnivanje Društva lobista Srbije samo je dio šire inicijative u regiji, s ciljem usklađivanja prema regulativama Europske unije – navedeno je u priopćenju.

 

Natko Vlahović

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress