Podgorica, 10. svibnja 2010. – U Podgorici je prošlog mjeseca osnovano Udruženje lobista Crne Gore (ULCG) čiji cilj je afirmirati profesiju lobiranja u borbi protiv korupcije te uspostavljanje drugačijih odnosa između institucija, poduzeća i pojedinaca s donosiocima odluka.

ULCG ima zadatak upoznati širu crnogorsku javnost s profesijom lobiranja te će nadležnim državnim institucijama predložiti da se navedena djelatnost adekvatno zakonski regulira.

Udruženje trenutno ima dvadesetak članova. Predsjednik Udruženja je dr. Milivoje Baletić, bivši diplomat i profesor Fakulteta za europske studije u Podgorici, za potpredsjednika je izabran dr. Dragan Đurić iz Sindikata Crne Gore, a tajnik Udruženja je Tijana Ćoso, novinarka Radio Televizije Crne Gore.

ULCG je 6. svibnja u Privrednoj komori Crne Gore organizirao okrugli stol o lobiranju na kojem su uz znanstvenike sudjelovali i predstavnici gospodarstva, Ministarstva pravosuđa, Uprave za borbu protiv korupcije, Privredne komore Crne Gore i Društva lobista Srbije.

Međunarodni ambasador Sveučilišta Harvard i predsjednik Skupštine ULCG-a prof.dr. Kostadin Pušara ukazao je na razliku između političkog i gospodarskog lobiranja objašnjavajući limitiranost državnih kanala, dok je predsjednik ULCG-a pored povijesti lobiranja, istaknuo značaj gospodarske diplomacije u promociji države i njezine ekonomije.

Društvo je najavilo i objavljivanje rezultata ispitivanja javnog mnijenja  na temu lobiranja, a održavanje sljedećeg skupa najavljeno je početkom lipnja ove godine.

Ivan Vuković

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress