U petak, 28. studenoga, 2014. godine, posjetit će nas dr. Peter Köppl, predsjednik austrijskog lobističkog društva ÖPAV (Österrechische Public Affairs-Vereinigung, hrv. Austrijsko društvo za javne poslove). U sklopu posjeta održat će se radni sastanak s predstavnicima Hrvatske Udruge Poslodavaca u Radničkoj 92 (1. kat), sastanak s pomoćnikom ministra pravosuđa, gospodinom Ivanom Crnčecom, u Ministarstvu Pravosuđa, te sastanak s gospodinom Peđom Grbinom, Danielom Mondekarom i Josipom Kregarom, predsjednicima Odbora za Ustav, Poslovnik i Politički sustav, Odbora za Europske poslove i Odbora za Pravosuđe Republike Hrvatske, u prostorijama Hrvatskog Sabora.

Peter Köppl je osnivač Mastermind Public Affairs Consulting tvrtke, te jedan od vodećih praktikanata Austrije na području javnih poslova i lobiranja s više od 20 godina iskustva. Radio je kao novinar, savjetnik za odnose s javnošću, te glasnogovornik i lobbying-manager u službi tvrtki, trgovinskih udruga i konzultantskih firmi. Suosnivač je Kovar & Köppl Public Affairs Consulting tvrtke, te je tamo služio kao jedan od generalnih direktora više od 10 godina.

Doktorirao je na Sveučilištu u Beču s doktoratom iz područja masovne komunikacije i političkih znanosti, i certificirani savjetnik za odnose s javnošću. Bitno je za napomenuti kako je Peter Köppl prvi austrijanac koji je diplomirao na Washington D.C. Graduate School of Political Management sa specijalizacijom u lobiranju i javnim poslovima. Već više od desetljeća predaje na sveučilištima, te je čest govornik na konferencijama. Objavio je višestruk broj knjiga, kao i nekoliko desetaka članaka na temu javnih poslova, lobiranja i korporativne društvene odgovornosti.

Na sastanku u prostorijama Hrvatske Udruge Poslodavaca gospodin Köppl u svome govoru držat će se tema o transparentnosti u lobiranju, o austrijskim iskustvima s  registrom lobista od njegovog nastanka prije godinu i pol, te nam prenijeti ostala iskustva (i možda pokoju anegdotu) iz vlastite dugogodišnje lobističke prakse.

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress