U okviru ciklusa “Članovi za članove”, mr. sc. Tanja Milošević, potpredsjednica HDL-a i osnivateljica tvrtke Taraban Lobi, održala je, za članove Hrvatskog društva za kvalitetu, predavanje – edukaciju pod naslovom: “Što menadžeri kvalitete mogu naučiti od profesionalnog lobiste”.

U uvodnom dijelu predavanja, objašnjen je sam pojam lobiranja uz napomenu da je fenomen lobiranja star koliko i povijest organiziranog društva. Mr. sc. Tanja Milošević je potom objasnila značaj networkinga i istaknula činjenicu da je kontakte bolje uspostaviti prije nego su stvarno potrebni.  Kao iznimno važan dio lobističke struke, obrađeno je i područje internog lobiranja unutar poslovnih sustava i institucija kao alat za unapređenje osobnih poslovnih ciljeva i  karijere. Prezentirane su kvalifikacije i ključne karakteristike koje bi svaki profesionalni lobist trebao posjedovati želi li uspjeti u svojoj struci. Koristeći primjere iz prakse, potpredsjednica HDL-a objasnila je i tehnike lobiranja – kako lobirati i kada započeti te se osvrnula na nekoliko primjera javnog lobiranja u Hrvatskoj. Za kraj, analizirano je trenutno stanje lobističke profesije u Hrvatskoj u usporedbi s Washingtonom i Brusselsom.

Ovu prezentaciju obilježila je odlična interakcija između gđice. Milošević i publike, koja je zaintrigirana predstavljenim postavljala mnogobrojna pitanja. Reakcije, kao i sama posjećenost, na predavanje potpredsjednice HDL-a su bile izvrsne. 

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress