Sarajevo, 1. prosinca 2012. – Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizira seminar Percepcija lobiranja u biznisu, javnom i građanskom sektoru – iskustva država regije koji će se održati 12. prosinca 2012. u Sarajevu.

S približavanjem Bosne i Hercegovine Europskoj uniji, gospodarski subjekti će biti primorani usklađivati svoje poslovanje sa zahtjevima europskog tržišta i primjenjivati direktive, a sve u skladu sa suvremenim načinom djelovanja u okviru koga se lobiranje već sada podrazumijeva kao neizbježna komponenta utjecaja, odnosno modernog poslovanja.

Cilj seminara je upoznati članice Vanjskotrgovinske komore BiH i širu javnost sa aktivnostima i rezultatima koje su na području lobiranja do sada postigle zemlje u regiji (Crna Gora, Hrvatska, Makedonija i Srbija). Organiziranjem seminara Komora, kao zastupnik interesa privrede, želi skrenuti veću pozornost na već uvriježen način utjecaja na donosioce odluka.

Prema preliminarnom programu predviđeno je obraćanje predsjednika VTK BiH dr.sci. Brune Bojića, dok će predavači na seminaru biti prof.dr.sc. Mate Granić, predsjednik Hrvatskog društva lobista , prof. dr. Konstandin Pušara, predsjednik Udruženja lobista Crne Gore, dr. Marjan Tanuševski, voditelj Makedonskog centra za lobiranje, prof.dr. Radivoj Kocić, predsjednik Skupštine Udruženja lobista Srbije, mr. Natko Vlahović, glavni tajnik Hrvatskog društva lobista i mr.sc. Elma Kovačević iz Instituta za edukaciju VTK BiH. Moderator skupa bit će prof.dr. Duljko Hasić, direktor Instituta za edukaciju VTK BiH.

Zainteresirani za učešće na seminaru svoje sudjelovanje mogu prijaviti na e- mail: elma.kovacevic@komorabih.ba ili na tel: +387 33 566 202 do 10.12.2012. godine.

Program seminara

 

Autor: Ivan Vuković

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress