Zagreb-Bitola, 1. prosinca 2013. – Na međunarodnoj konferenciji “Suvremeni izazovi upravljanja i organizacijske znanosti” održanoj od 1.-3. studenog u Bitoli, predstavljen je rad Organizacija “in house” lobističkih odjela unutar poduzeća – Iskustva Hrvatske i Makedonije (Creating „In House“ Public Affairs Departments Within Companies – Experience of Croatia and Macedonia), autora dr.sc. Marjana Tanuševskog i Ivana Vuković i Nikole Zubalja.

U ime tročlanog tima rad je prezentirao dr.sc. Marjan Tanuševski koji je predstavio organizaciju lobiranja u poduzećima u Hrvatskoj i Makedoniji te je naveo da je takav način pristupa lobiranju još uvijek nedovoljno zastupljen u regiji.

“Približavanjem EU više od 75% nacionalnih zakonodavstava postaje pravna stečevina EU što dovodi do velikog zakonodavnog i regulatornog pritiska koje utječe na svakodnevno poslovanje poduzeća. Stoga ona moraju pratiti kako će se određeni zakon, podzakonski akt ili vladina odluka odraziti na njihovo poslovanje i zastupati interese poduzeća pred nacionalnim i nadnacionalnim institucijama, a to je upravo posao lobista”, zaključio je Tanuševski.

Konferencija je održana u organizaciji BAS instituta za menadžment iz Bitole, Poslovne akademije Smilevski iz Skopja i turskog Sveučilišta Bulent Ecevit iz Zonguldaka.

Zajednički rad Tanuševskog, Vukovića i Zubalja nastavak je uspješne suradnje Makedonskog centra za lobiranje i Hrvatskog društva lobista.

Preuzmi rad Creating „In House“ Public Affairs Departments Within Companies – Experience of Croatia and Macedonia

Autor: HDL

Fotografija: MCL

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress