Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije 9. prosinca, u Hrvatskom saboru održan je Okrugli stol GONG-a na temu ”Reguliranje lobiranja i službeni sastanci”.

Događanje pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora, g. Bože Petrova, uključivalo je izlaganja o praksama reguliranja lobiranja te preporuke za daljnju regulaciju lobiranja u Hrvatskoj, kao i produktivnu raspravu među okupljenim predstavnicima udruga civilnog društva, zakonodavne, pravosudne i izvršne vlasti. U zaključcima rasprave svi nazočni izrazili  su nužnost reguliranja profesije lobiranja te najavili potencijalni rok za donošenje zakonskog okvira do kraja 2017. godine.

HDL je istaknuo spremnost, kao što je to činio i zadnjih osam godina, za edukaciju djelatnika državnih tijela i ostalih tijela koja sudjeluju u donošenju propisa i javnih politika te pozvao na raspravu o prijedlogu nacrta Zakona o lobiranju koje je Društvo izradilo kako bi kvalitetno radili na transparentnom zagovaranju interesa u Republici Hrvatskoj.

Na Okruglom stolu su u ime Hrvatskog društva lobista sudjelovali predsjednik Društva Natko Vlahović, glavni tajnik Maja Pokrovac te članovi dr. Bojan Kalchbrenner i Ivica Jelčić.

 

hdl2hdl4

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress