Zagreb, 2. rujna 2010. – Predstavnici Udruženja lobista Crne Gore (ULCG) 1. rujna boravili su u Zagrebu, u službenom posjetu HDL-u.

Delegacija ULCG-a u kojoj su bili član Uprave Dragan Milačić, direktor Dražen Milačić i glavna tajnica Tijana Ćoso sastala se s članicom Upravnog odbora HDL-a doc.dr.sc. Dubravkom Sinčić Ćorić i izvršnim asistentom Upravnog odbora Ivanom Vukovićem.

Cilj sastanka bio je dogovoriti moguće oblike suradnje kroz razmjenu znanja, iskustava i publikacija te provođenja zajedničke edukacije i drugih projekata kojima bi se doprinijelo razvoju pravila, propisa i prakse lobiranja u regiji.

Predstavnici HDL-a prezentirali su rad i aktivnosti HDL-a, dok su gosti iz ULCG-a izvijestili o pokrenutoj inicijativi za zakonskom regulacijom lobiranja u Crnoj Gori. HDL kao najstarije i najveće lobističko udruženje u jugoistočnoj Europi obvezalo se pružiti svu stručnu i tehničku pomoć ULCG-u, a na sastanku je dogovoreno sklapanje Ugovora o suradnji kojim će se regulirati međusobni odnosi.

ULCG je osnovano u travnju ove godine i trenutno ima 20 članova. Cilj Udruženja je afirmirati profesiju lobiranja u borbi protiv korupcije te upoznati širu crnogorsku javnost s profesijom lobiranja kao i regulacija ove djelatnosti.

Ivan Vuković

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress