Bruxelles, 30. siječnja, 2013. – “Fouloyev lobistički rječnik” (Fouloy’s Explanatory Lobbying Dictionary) autora Christian D. de Fouloya, nadopunjeni je priručnik o lobiranju i zagovaranju te predstavlja proširenu verziju “Profesionalnog priručnika za lobiste” (Professional Lobbyist’s Desk Reference) iz 2001. godine.

Priručnik pruža definicije lobističkih termina, koncepata, procesa te sažet prikaz korištenih tehnika: strateško planiranje i rukovođenje, istraživanje, analizu procesa i politika, komunikacije i internetske strategije kao i utjecanje navedenog na lobiranje, izgradnju koalicija, regulaciju i etiku lobističkog okruženja, direktno lobiranje i mnoga druga područja. Neka od pitanja kojima se bavi su i kako efektivno zastupati interese, kako pristupiti dužnosnicima, gdje i kada oglasiti svoju poruku. Knjiga predstavlja brojne koncepte planiranja i upravljanja te strategije i taktike koje tvore granicu između uspjeha i promašaja.

Fouloyev rječnik osigurava savjete o najboljim načinima postizanja zacrtanih ciljeva pristupom “korak po korak” te objašnjava preko 1.100 pojmova stručnog vokabulara korištenog u svijetu lobiranja. Predstavljene su jasne i koncizne definicije o lobiranju i zastupanju povlačeći paralelu s pravom, javnim politikama, javnim poslovima, komunikacijom, odnosima s javnošću, političkom znanošću, novinarstvom i ostalima. Rječnik je zasigurno koristan alat svakome tko se bavi lobiranjem ili je s lobiranjem na bilo koji način povezan.

Rječnik je moguće posuditi ili kupiti u Tajništvu HDL-a.

 

Autor: Daria Arežina

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress