Institut za međunarodne odnose (IMO) iz Zagreba u suradnji s Delegacijom Europske unije u Republici Hrvatskoj izradio je ovu publikaciju sa svrhom pridonošenja razumijevanju važnosti budućeg hrvatskog članstva za društvo u cjelini. Pristupanjem Uniji Hrvatska će ostvariti najvažniji vanjskopolitički cilj od osamostaljenja te je važno pripremiti građane na promjene koje sa sobom nosi članstvo u EU.

“Hrvatska i EU – Prednosti i izazovi članstva” izdana je uoči referenduma o pristupu Hrvatske Uniji u siječnju 2012. godine. Za cilj ima obrazložiti pozitivne i negativne učinke integriranja na ključnim područjima koja izravno utječu na život građana i to na sustavan i pristupačan način. Samo dodatnom edukacijom o temi građani mogu prepoznati prilike te ih iskoristiti kao i savladati eventualne poteškoće s obzirom da je odgovor na pitanje što Hrvatska dobiva ulaskom u EU za njih najvažnije.

Teme koje se obrađuju slijede pregovaračka poglavlja, ali obuhvaćena su i pitanja koja izlaze iz zadanog okvira s obzirom na njihovu važnost i utjecaj na svakodnevni život i rad. Svako poglavlje nastoji odgovoriti na pitanje o prednostima i eventualnim nedostacima odnosno ključnim izazovima pa i ograničenjima koja očekuju građane RH ulaskom u EU, a što sve nije i ne bi smjelo biti nesavladiva prepreka hrvatskom društvu.

Urednici su Krešimir Jurlin, Višnja Samardžija i Sanja Tišma, publikacija je tiskana u tisuću primjeraka, a dostupna je i u PDF formatu.

Pripremila: Daria Arežina

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress