Beograd, 14. svibnja 2013. – U Narodnoj skupštini Republike Srbije 13. svibnja predstavljenja je nova knjiga Duška Krsmanovića “Vodič kroz lobiranje”, u izdanju Zaklade Konrad Adenaur Stiftung.

Duško Krsmanović, doktorant Europskog prava i ekonomije Sveučilišta u Bolonji, Hamburgu i Roterdamu, istaknuo je kako je “Vodič kroz lobiranje” dobar put za bolje razumijevanje složene djelatnosti kao što je lobiranje te potiče brojna pitanja poput sudjelovanja zagovornika interesa u javnom političkom i ekonomskom životu na nacionalnoj i europskoj razini.

Prateći put najpoznatijih studija i primjera iz prakse iz oblasti lobiranja, Krsmanović pojašnjava ulogu zagovaratelja interesa u demokratskom okruženju i tržišnim odnosima koji vladaju te naglašava njihovu važnost u smislu povezivanja javnog i privatnog sektora.

Daniel Gueguen jedan je od predgovornika i navodi: “ovaj vodič pruža odličan uvod u sve bitne segmente tog posla uprkos svim pojedinostima o kojima bi se mogle napisati zasebne knjige.”

Vodič započinje definiranjem lobiranja i osnovnih pojmova, opisuje lobiranje u SAD-u, zatim u EU, navodi glavne aktere u procesu lobiranja kao i tehnike i strategije te donosi lobiranje na Balkanu i u Srbiji.

Vodič završava studijom slučaja lobiranja u Hrvatskoj te rezultatima istraživanja “Percepcija lobiranja u Srbiji.”

Vodič kroz lobiranje možete preuzeti ovdje:   Srpski     Engleski

 

Autor: Daria Arežina

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress