U nastavku donosimo kratke biografije predavača koji će sudjelovati na seminaru Zakon o lobiranju – profesionalizacija struke, 15. travnja 2015. godine s početkom u 17 sati u hotelu DoubleTree by Hilton u Zagrebu.

Naši gosti predavači su hrvatski lobisti akreditirani u Bruxellesu i stručnjaci s međunarodnim iskustvom na području lobiranja:

  • prof.dr.sc. Mate Granić, počasni predsjednik HDL-a, vlasnik lobističke tvrtke Magra d.o.o.;
  • Marijan Kostrenčić, potpredsjednik HDL-a, konzultant i lobist u Intel d.o.o.;
  • prof.dr.sc. Dubravka Sinčić Ćorić, glavna tajnica HDL-a, pročelnica Katedre za marketing na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu;
  • Natko Vlahović, MBA, predsjednik HDL-a, vlasnik Vlahović Grupe d.o.o.

 

Prof.dr.sc. Mate Granić

Mate_Granic_m

 

 

 

 

 

 

 

 

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 1971. godine. Doktor je medicinskih znanosti, šef Kliničkog odjela i zamjenik ravnatelja „Zavoda Vuk Vrhovec“, zatim prodekan i dekan Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Također je i gostujući profesor i gost predavač na Harvard Medical School, Medicinskom fakultetu u Münchenu, te na Kentucky Diabetes Foundation. Politički je angažiran u HDZ-u od 1990.-2000., a od 1993. do 2000. bio je potpredsjednik stranke. Od 1991. do 2000. obnašao dužnost potpredsjednika Vlade RH, a od 1993. do 2000. ministar je vanjskih poslova RH. Utemeljitelj i predsjednik Demokratskog centra. Danas je nezavisni politički analitičar te osnivač i vlasnik tvrtke za političke i gospodarske analize, strateške konzultacije i lobiranje „MAGRA“. Prvi je predsjednik HDL-a, a sada obnaša dužnost počasnog predsjednika.

 

Marijan Kostrenčić

intervju-kostrencic_470

 

 

 

 

 

 

 

 

Rođen je 1959. u Khartoumu (Sudan). Završio je pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Poslovnu karijeru započinje kao pravni savjetnik u Ingri i Ini gdje je bio zamjenik predsjednika Poslovodnog odbora. Karijeru nastavlja u Ministarstvu vanjskih poslova na mjestu šefa kabineta ministra i načelnika Odjela za strana ulaganja i koncesije. Od 1995. do 2000. bio je potpredsjednik Lura grupe za organizacijske i pravne poslove. Od 1992. do 2005. većinski je vlasnik i direktor Intel d.o.o., vodeće regionalne konzultantske kuće, te direktor i suvlasnik konzultantske kompanije Lintel GmbH sa sjedištem u Beču. U proteklih dvadeset godina bio je konzultant vodećih domaćih tvrtki i stranih korporacija na hrvatskom tržištu, a obnašao je i dužnosti predsjednika Nadzornog odbora VIPnet d.o.o.; Večernji list d.d.; HOK osiguranje d.d. i Generalturist d.d., člana Nadzornog odbora Diners Club Adriatic d.d., i predsjednika Upravnog odbora Mavrovo d.d. Skopje. Pročelnik je Odsjeka za gospodarstvo Matice Hrvatske, počasni član Croatia – EU Business Council i potpredsjednik Hrvatskog društva lobista.

 

Prof.dr.sc. Dubravka Sinčić Ćorić

sinčić

 

 

 

 

 

 

 

 

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, a magistrirala i doktorirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U okviru doktorskog programa boravila je na usavršavanju u Danskoj. Zaposlena je kao izvanredna profesorica na Katedri za marketing Ekonomskoga fakulteta u Zagrebu, gdje izvodi nastavu iz kolegija Upravljanje marketingom, Marketing poslovnih tržišta i Odlučivanje u marketingu. Na poslijediplomskim studijima predaje Lobiranje. Voditeljica je specijalističkog poslijediplomskog studija Marketing poslovnih (B2B) tržišta. Kontinuirano objavljuje znanstvene i stručne radove iz područja marketinga, lobiranja i poslovnog upravljanja te gostuje na međunarodnim i domaćim znanstvenim skupovima. Sudjeluje kao voditelj i/ili istraživač u istraživačkim projektima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Sveučilišta u Zagrebu i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Surađuje s organizacijama iz prakse kao konzultant i istraživač. Trenutno obnaša    funkciju pročelnice Katedre za marketing Ekonomskog fakulteta – Zagreb

 

Natko Vlahović, MBA

natko

 

 

 

 

 

 

 

Vlasnik je i direktor konzultantske i lobističke tvrtke Vlahović grupa d.o.o. te akreditirani lobist u Europskom parlamentu i registru transparentnosti Europske komisije. Izvršni je direktor CEUBC (Croatia-EU Business Council). Jedan je od osnivača Hrvatskog društva lobista (HDL) gdje obnaša dužnost predsjednika. Poslovnu karijeru započeo je u hrvatskoj diplomaciji radeći u Veleposlanstvu RH u Washingtonu na poslovima informiranja i razvoja gospodarskih odnosa. Po povratku u Hrvatsku radi na više komunikacijskih i političkih projekata za američke i domaće tvrtke. Od 2005. – 2012. godine radio je u Hrvatskoj obrtničkoj komori gdje vodi lobistički ured HOK-a u Bruxellesu. Školovao se u SAD-u gdje je 1999. diplomirao na St. Francis College u New Yorku. Završio je stručni poslijediplomski studij Hrvatski politički sustav i upravljanje na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu 2005., a 2006. završio je Executive MBA studij na poslovnoj školi Bled u Sloveniji. U 2010. godini upisao je doktorski studij „Komparativna politika“ na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Na seminar se možete prijaviti se do utorka, 14. travnja 2015. slanjem prijavnice na e-mail tajnistvo@hdl.com.hr.

Prijavnicu možete skinuti ovdje.

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress