Beograd, 17. veljače 2011. – Nakon konstituirajuće sjednice Društva lobista Srbije, održane 2. veljače u Privrednoj komori Srbije, ministar trgovineSlobodan Milosavljević predstavio je radnu verziju Zakona o lobiranju koji treba biti osvojen u prvoj polovici 2011. godine, donosi Blic.

On je rekao da je Ministarstvo trgovine odlučilo da u okviru svog djelokruga, predloži Vladi i Skupštini Zakon o lobiranju, jer je ta djelatnost iznimno potrebna Srbiji i ona se mora pravno urediti i uvesti u pravni sustav zemlje.

“Najveći broj zemalja Europe ima zakon koji regulira područje lobiranja, a zemlje iz okruženja otišle su mnogo dalje od Srbije, i mi sada hvatamo posljednji vlak da demistificiramo jednu važno područje ukupnog gospodarskog i političkog života”, rekao je ministar Milosavljević predstavljajući radnu verziju Zakona.

On je istakao da je to posebno važno u razdoblju kada Srbiju očekuje ozbiljan posao na lobiranju za članstvo u Europskoj uniji, za pridobivanje investitora, za bolji položaj zemlje i bolji imidž kao destinacije.

Milosavljević je izrazio zadovoljstvo zbog konstituiranja Društva lobista Srbije i dodao da će Zakon omogućiti profesionalizaciju ove djelatnosti i licenciranje članova Društva, koji će tada raditi i za svoje kompanije i za ukupni nacionalni interes.

Novoizabrani predsjednik Društva lobista Srbije Zoran Domazet, rekao je da će osnovna djelatnost budućih profesionalnih lobista biti posao na donošenju zakona i podzakonskih akata u korist korisnika.

On je najavio i da će jedan od glavnih prioriteta biti regionalna suradnja, koja je već uspostavljena sa Hrvatskim društvom lobista.

Ivan Vuković

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress