Bitola, 9. lipnja 2010. – U organizaciji Makedonskog znanstvenog društva i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Bitole, Vladimira Taleskog, 9. lipnja svečano je otvoren prvi makedonski Centar za lobiranje.

Specijalni gost ovog velikog međunarodnog događaja bio je Dubravko Miholic, član upravnog odbora HDL-a koji je pozdravio visoki auditorij i održao prezentaciju na temu “Lobiranje u praksi”.

“Hrvatski i makedonski lobisti mogu učiniti mnogo, osobito za aspiracije dviju zemalja povezane za članstvo u EU. Međutim korištenje iskustava može se primijeniti i na druga polja kao što je gospodarstvo i mi vam možemo pomoći da se što prije neki makedonski proizvodi nađu na policama europskog tržišta,” rekao je između ostalog Miholić na konferenciji za novinare koju su pratili lokalni i nacionalni makedonski mediji.

Makedonski Centar za lobiranje će provoditi obuke i treninge za osobe koje se žele baviti lobiranjem, kao i usavršavanje za osobe koje se bave profesionalnim lobiranjem.

“Zastupat ćemo transparentno lobiranje i borit ćemo se protiv korupcije, jer često se događa da se lobira ispod stola, a ne iznad stola. Lobiranje mora biti zakonito i u Republici Makedoniji, to je regulirano zakonom,” rekao je mr. Marjan Tanuševski, voditelj Centra za lobiranje.

Ispred počasnog konzula Republike Hrvatske Branka Maretića, predstavnika lokalne uprave, Sveučilišta Sv.Kliment Ohridski, crkve, građanskog i poslovnog sektora, prezentaciju o lobiranju održao je i Zoran Janakiev, predsjednik i nacionalni koordinator iz Makedonskog instituta za integracije, koji ima predstavništva u Skopju i Bruxellesu.

 

Marjan Tanuševski

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress