Cestica, 7. ožujka 2009. – HDL je organizirao treći „Klub lobista“ koji je bio zamišljen kao neformalno druženje članova i njihovih obitelji na izletu u Varaždinsku županiju. Po prvi puta druženje se održalo izvan Zagreba i to na inicijativu našeg člana gospodina Solomuna koji je kao pravi domaćin organizirao cijeli niz događanja.Organizaciji se priključio i načelnik općine Cestica gospodin Korotaj sa svojim kolegama.

Krenuli smo nešto prije deset sati da bismo nakon jednosatne vožnje stigli do Cestice gdje su nas dočekali naši domaćini. Uz peciva i kavu predstavili su nam Općinu i svoja nastojanja da potaknu i unaprijede gospodarski rast. Na upoznavanju su sudjelovali i predstavnici lokalnih medija koji su kroz izjave naših članova dr. Granića, gospodina Vlahovića, gospodina Jordana te gospodina Solomuna saznali više o Hrvatskom društvu lobista te o samom druženju.

Nakon upoznavanja i predstavljanja uputili smo se na ručak u Ustanovu za starije i nemoćne osobe «Novi život» čiji je vlasnik naš član gospodin Solomun. Kratkim razgledom ustanove zaključili smo kako je moguće održati visoke standarde u brizi za starije osobe, dapače čak nametnuti nove, vrlo visoke kriterije kao što je to slučaj u «Novom životu».

Tijekom ručka  nastavilo se ugodno druženje, a za nas se brinulo ljubazno osoblje ustanove.

Poslije ručka krenuli smo u razgled dvorca Križovaljan grad gdje smo kratko prošetali.

Potom smo se zaputili u Vinski hram «Kotolenko» gdje smo dočekani uz tamburaše, a zatim smo degustirali nekoliko sorti vrhunskog vina domaće proizvodnje.

Posljednji na programu čekao nas je posjet obiteljsko-turističkom gospodarstvu «Roki» gdje smo uz kavu i odlične štrukle završili naš izlet.

Dan je protekao vrlo brzo, a mi smo puni dojmova i novih poznanstava krenuli prema Zagrebu.

Za rastanak smo dobili i sitnice za sjećanje uz poziv da se ponovno vratimo na druženje u prekrasnu općinu Cestica što smo obećali svakako učiniti.

 

Priredila: Iva Šimunec

Galerija

Gallery

Newsletter


© Copyright 2014. Powered by WordPress